Czekoladki reklamowe w wersji gorzkiej

Czekoladki reklamowe
Czekoladki reklamowe

Czekolada mleczna od wielu lat cieszy się niesłabnącą popularnością wśród firm chcących w niebanalny sposób zareklamować swoją działalność. Doskonałą, a jednocześnie bardzo zdrową alternatywę dla niej stanowi jej gorzka wersja. Tego typu słodkości różnić mogą się od siebie wielkością, kształtem czy zastosowanymi dodatkami. Różne może być także ich opakowanie. Gorzką czekoladę wręczyć można zarówno przełożonemu, jak i stałemu partnerowi biznesowemu czy potencjalnemu klientowi. Stanowi ona także świetny pomysł na wypromowanie działalności podczas różnego rodzaju wydarzeń branżowych.Im więcej czekoladki reklamowe zawierają miazgi kakaowej, tym mniej w ich składzie znajduje się cukru. Prawdziwa gorzka czekolada posiada od 70 do nawet 99 procent kakao. 100 gramów takiego produktu to około 500 kalorii. Czekolada sprzyja wytwarzaniu endorfin, które uważane są za hormony szczęścia. Sprawia to, że doskonale sprawdza się ona w sytuacjach podwyższonego stresu oraz obniżonego nastroju. W jej składzie znajdziemy także dużą ilość magnezu, żelazu oraz potasu, które przyczyniają się do regeneracji organizmu. Gorzka czekolada bogata jest również we flawonoidy, który skutecznie zapobiegają chorobom układu krążenia i regulują poziom złego cholesterolu we krwi. Co ważne, czekolada pozytywnie wpływa na koncentrację oraz zdolność zapamiętywania.

To jednak nie koniec zdrowotnych właściwości produktu, jakim są gorzkie czekoladki reklamowe. Ze względu na zawartą w ich składzie teobrominę, są one niezwykle skuteczne w walce z kaszlem. Oprócz tego, poprawia ona krążenie krwi i pracę serca. Sprawia to, że duża ilość składników odżywczych jest dostarczana razem z krwią do mózgu, co przekłada się na poprawę widzenia.

Oprócz tego, gorzkie Czekoladki reklamowe zawierają duże ilości antyoksydantów, dzięki czemu niezwykle skutecznie chronią nasze komórki przed starzeniem. Zabezpieczają one również przed szkodliwym działaniem promieniowania UV. Wszystko to sprawia, że warto już dziś włączyć niewielkie ilości gorzkiej czekolady do codziennego jadłospisu.